skip to Main Content

Je hebt veel te vertellen, je online lezers gunnen je extreem weinig tijd. Kwestie van doseren en opbouwen. Zodat elk woord raak is.

Online mogen je teksten lekker kort. Je hoeft écht niet alles te vertellen wat je maar over je bedrijf en je werk weet te verzinnen. Gewoon omdat dat niet de functie van je website is. Wat dan wel? In het kort:

informeren, enthousiasmeren, activeren.

Niet meer, niet minder.

“Dennis heeft ons geholpen om de website meer kwaliteit te geven”

“Dennis denkt met je mee om de teksten die je zelf hebt geschreven korter en duidelijker te schrijven. De teksten zijn hierdoor krachtiger en beter te lezen.”

Kim Huiskes en Monique Engberink, Basisschool ExpeditieWijz

Jouw bezoeker wil antwoorden

Er zijn grofweg twee soorten bezoekers. De eerste heeft een vraag en belandt (vaak via een zoekmachine) op jouw website. Deze bezoeker wil maar één ding: antwoord op zijn vraag. Overtuig je lezer dat jij degene bent die dat antwoord het beste kan geven, en je hebt er een potentiële klant bij. 

Bezoeker type 2 heeft via een ander kanaal van je gehoord en wil even kijken wat voor bedrijf je bent. Hij of zij zal maar zeer vluchtig lezen wat je te vertellen hebt, om vervolgens te besluiten of je een mailtje of belletje waard bent.

In beide gevallen is het recept hetzelfde:

  1. Bouw je boodschap logisch op
  2. Maak je tekst makkelijk te scannen: werk met korte alinea’s en tussenkopjes
  3. Geef alleen de informatie die echt relevant is
  4. Sluit elke pagina af met een actie: neem contact op, schrijf je in, bel mij terug, etc.

Get the message helpt je met:

  • schrijven van nieuwe teksten
  • redigeren van bestaande teksten
  • aanbrengen van structuur
  • zoekmachinevriendelijke teksten

Meer diensten

Get in touch!

Meer weten, voorbeelden zien of liever gelijk eens afspreken voor een kop koffie? Leuk! Gebruik het formulier hiernaast of pak je telefoon: 0529 – 852 361.

    Back To Top